Om Enköping

Enköping den anrika staden

Är det så att du är ute i Sverige och snurrar så kan verkligen Enköping rekommenderas. Har du en förkärlek till vackra byggnader och trädgårdar så har du kommit helt rätt. Enköping ligger vackert vid Mälaren och är en medelstor stad. Den har ett 40 tal parker att njuta av med fornlämningar och kyrkor. Slott och gods finns det några stycken lika väl som museum och hembygdsgårdar. Där ordnas under sommarmånaderna aktiviteter för både barn, unga och vuxna. Har du tur med din semester och solen är framme så finns flera härliga strandbad att njuta av.

För att nämna några sevärdheter så bör du göra ett besök i Drömparken med sina cylinderformade bokhäckar och över 200 perenner. Enköpings konsthall är värt ett besök den drivs av Enköpings kommun och har varje år åtta olika utställningar. Vill du ge dig ut på vattnet i båt kan du åka ut till Bryggholmen med båt som går från Koffsans ångbåtsbrygga enligt tidtabell eller beställning. Är du inte typen som njuter av vackra miljöer utan vill ha lite fart och fläkt då rekommenderas Fritidsbank Örsundsbro där du gratis kan låna utrustning för sport och fritidsaktiviteter.

När du kuskat runt lite i bygden kan det vara skönt att finna lite ro och tanka mat och sömn. Runt Enköping finns en del övernattningsalternativ men vill du hålla dig nära centrum så finns tre mycket bra och ordinära hotell att söka upp. Där har du också närhet till lite storstadspuls med restauranger, caféer eller vad du kan önska dig efter långa promenader i stad och park.

För dig som vill lämna staden för ett tag finns olika kryssningsalternativ, så som lyxkryssning eller whiskykryssning. Som du säkert förstår vid detta laget så är det inte svårt att ta beslutet att turista i Enköping även om många städer runt omkring kan locka. Varför inte ta en sightseeing runt i området och passa på att besöka olika platser. Men eftersom Enköping ligger mest centralt så är det nästan ett självklart alternativ att välja som bostadspunkt och landa på något av Enköpings ypperliga kvalitetshotell.